به گزارش پایگاه خبری راد، آذرماه برای نان و نانواییها پر از خبر و اتفاق جدید بود. از افزایش ۱۵ درصدی قیمت شروع شد و پس از چند روز با دستور رئیس جهور منتفی شد. اما به نظر میرسد برخی نانوایی ها نمیخواهند با شرایط و قیمتهای قبل به پخت و پزشان ادامه دهند و به هر طریقی میخواهند برای خودشان قوانینی وضع و اجرا کنند که هیچ نوشته و تصویبی ندارد.
به عنوان مثال در برخی نانواییهای سنگکی، نان ساده و بدون کنجد که قیمت ۸۰۰ تومانی باید داشته باشد پخته نمیشود و خبازان به نظر معترض به منتفی شدن افزایش قیمت نان، با اضافه کردن چند عدد کنجد خیال خودشان را راحت و نان سنگک به اصطلاح کنجدی را اجباری کردهاند و ۱۰۰۰ تومان میفروشند. همچنین با اضافه و بیشتر کردن کنجدها و احیانا چند سبزی خشک شده نان به اصطلاح پرکنجد را ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان میفروشند.
در برخی نانواییهای بربری هم همین اتفاق افتاده است.
جالبتر اینکه هیچ یک از اتحادیههای نانوایی با وجود پیگیری خبرنگار ایسنا، حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند و با وجود گذشتن بیش از دو هفته از منتفی شدن افزایش قیمت نان، به نظر میرسد که بازرسان دستگاههای متولی برخورد چندان مناسبی با این موارد تخلف نکردهاند و پخت و پزهای سلیقه ای نان همچنان ادامه دارد.
البته رئیس اتاق اصناف اخیرا در این باره گفته بود که اگر قرار باشد چنین اتفاقی بیفتد که افتاده است، باید برخی یارانه ها مانند یارانه حاملهای انرژی و بخشودگی حق سهم بیمه کارفرما تا سقف پنج کاگر را برای نانواییها اعمال کرد تا بارش از روی دوش نانواییها برداشته شود.
به گفته فاضلی، با توجه به اینکه طی سه سال گذشته قیمت نان با وجود افزایش هزینههای تولید در خبازیها، تغییری نکرده، قطعا کیفیت و وزن چانه در این مدت کاهش پیدا کرده است که باید یارانههایی برای آن در نظر گرفته شود تا این شرایط برطرف شود.
اما فعلا که خبری از افزایش قیمت یا وضع یارانه جدیدی برای نان نیست، باید دید کدام دستگاه نظارتی مسئول به این مسئله ورود میکنند و تخلفات نانواییها که پیش از این هم در صدر شکایات مردمی بود، کنترل میشود؟